UAB „Samsonas“ istorija

Įmonė įkurta 1991 metais ir pagrindinė veikla tuo metu buvo prekyba šviežiais vaisiais ir daržovėmis.

1994 metais prasidėjo „Samsono“ mėsos perdirbimo įmonės veikla, tuo metu įmonėje dirbo ne daugiau kaip 10 žmonių. Per tolimesnius metus mėsos perdirbimo cechas buvo stipriai modernizuotas.

 

1997 metais UAB „Samsonas“ įsigijo Šakių gyvulių supirkimo punktą – skerdyklą. Buvo atlikta kapitalinė skerdyklos rekonstrukcija: sumontuota nauja technologinė įranga, nepertraukiamo veikimo technologinės linijos, šaldymo įranga, rekonstruotos senos ir pastatytos naujos gamybinės buitinės patalpos, šaldytuvai ir jos plotas siekia 2000 kv. m.

1999 metais „Samsono“ mėsos perdirbimo įmonė gavo pirmąjį apdovanojimą su gaminiu „Palangos gardžioji“ virta rūkyta dešra. Ši dešra buvo pripažinta „Lietuvos metų gaminys 1999“, kurį organizuoja Lietuvos Pramoninkų Konfederacija. Netrukus taip pavadintą dešrą pradėjo gaminti net penkios šalies įmonės.

2004 metais „Samsono“ mėsos perdirbimo įmonėje buvo atlikta rekonstrukcija ir bendrovės modernizavimas. Įmonė tapo modernia, atitinkančia Europos Sąjungos keliamus veterinarinius-sanitarinius bei higieninius reikalavimus mėsos perdirbimo įmone. Daugiau kaip 11 mln. litų buvo investuota į „Samsono“ mėsos perdirbimo įmonės rekonstrukciją ir modernizavimą.

 

2006 metais „Samsono“ mėsos perdirbimo įmonė Kaune įkūrė atskirą logistikos centrą, atitinkantį Europos Sąjungos keliamus sanitarinius bei higieninius reikalavimus, kas palengvino ir užtikrino sklandų ir kokybišką mėsos gaminių pristatymą ir paskirstymą Lietuvos ir užsienio partneriams.

 

2007 metais įdiegta Integruota Kokybės vadybos ir Maisto saugos vadybos sistema mėsos verslo padalinyje. Įdiegtos maisto saugos ir kokybės vadybos bei rizikos veiksnių analizės ir svarbiausių valdymo taškų (RVASVT) sistemos garantuoja efektyvią kokybės kontrolę ir gamybos procesų valdymą.

 

2010 metais „Samsono“ mėsos perdirbimo įmonė sėkmingai įdiegė tų metų pavasarį pradėtą projektą Lekėčių seniūnijoje (Šakių raj.), Sirvydų miestelyje – moderniausią Baltijos šalyse maisto pramonėje naudojamą nuotekų valymo sistemą. Ji leidžia visiškai išvalyti nuotekas, todėl į upelį patenka tik švarus vanduo.

UAB „Samsonas“ šiandien

UAB „Samsonas“ dirba apie 400 žmonių.

Kiekvieną dieną įmonė gali pagaminti apie 30 – 40  tonų mėsos gaminių.

Mes esame ne tik stipri komanda, bet kompetentingi savo srities specialistai. Įmonėje labai maža darbuotojų kaita, o didžioji dalis darbuotojų dirba daugiau kaip 10 metų.

Per savaitę technologų yra sukuriami mažiausiai 2 nauji arba tobulinami esami produktai.

 „Samsono“ mėsos perdirbimo įmonės komanda primena, kad renkantis mėsos gaminius svarbiausia tai, kiek juose yra mėsos!“

 

 

UAB „Samsonas“ tikslas – stiprinti prekinius ženklus, formuojant sveikus mitybos įgūdžius, ir būti stipriausiu mėsos gamintoju kokybiškų mėsos gaminių segmente.

UAB „Samsonas“ vizija. Moderni, inovatyvi ir šiuolaikiška mėsos perdirbimo įmonė turinti profesionalius ir kūrybingus, siekiančius tobulėti ir kurti, darbuotojus bei turinti modernias technologijas, besilaikanti tradicijų.

UAB „Samsonas“ misija. Tenkinti išrankiausius vartotojų poreikius mėsos gaminių rinkoje ir formuoti sveikos mitybos kultūrą, įsiklausant į vartotojų poreikius ir norus.

UAB „Samsonas“ vertybės. Profesionalumas ir kompetencija, novatoriškumas ir kūrybiškumas, patikimumas, antrepreneriškumas, pagarba žmogui – darbuotojui, klientui ir aplinkai.

UAB „Samsonas“ stiprybės. Gamintojas „Samsonas“ gamina sąžiningai iš mėsos, kokybiškus ir skanius mėsos gaminius. Žinomiausias ir labiausiai vertinamas prekės ženklas „SAMSONO“.

UAB „Samsonas“ privalumai:

  • Dominavimas rinkoje
  • Aukšta specialistų profesinė kompetencija
  • Klientų pasitikėjimas ir gera reputacija
  • Novatoriškumas
  • Nepriekaištinga gaminių kokybė
  • Turime savo skerdyklą (išpjaustymą), kas itin lemia aukštą žaliavų kokybę
  • Turime natūralias rūkyklas (rūkymo procesui naudojamos pjuvenos)